Miroslav 'Škorpion' Piplica (Austria)

Miroslav Skorpion PiplicaDedication to the Martial Arts

Prva borba bila je 1993 godine u Frankfurtu, koja je bila nerješenog ishoda. Godine  1995. Škorpion pobjeđuje u svojoj drugoj borbi i intenzivno nastavlja boksati i niže pobjede. Tako 1997 godine postaje profesionalac i te iste godine boxa za austrijsku prvu titulu u WKA verziji do 70 Kg (Full Contact). Škorpion iako uvjerljivo bolji od Turčina Fadija Dikiča gubi meč nokaotom u zadnjoj sedmoj rundi. Izgubljena borba i to nokautom bi mnoge borce izbacila iz sporta ali Škorpiona ne, nego mu je čak dala veči poticaj za treniranje.Već nakon dva mjeseca Škorpion je pobjedio Slovaka u rodnom Imotskom. Zatim je Škorpion počeo nizati svoje pobjede u Nizozemskoj, Njemačkoj, Turskoj, Poljskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Maroku, Engleskoj, 2 puta u Americi itd.

Prva titula koju je Škorpion osvojio je Europska titula u Full contactu do 70Kg u W.F.C.A. verziji koju je dobio u Nizozemskoj protivTalijana Franciska 28.03.1998.

Zatim pobjeđuje i osvaja europsku titulu po verziji G.F.V.A. protiv Poljaka.

Iste godine 28.11.1998. Škorpion postaje profesionalni prvak svijeta u Full Contactu do 72,5 Kg po verziji W.F.C.A. Borba je bila u Nizozemskoj. Protivnik Mark Verlauten pao je već u 4-toj Rundi. Na toj borbi u Nizozemsku je došlo dosta Škorpionovih navijača iz domovine kao i iz cijele Europe.

Škorpion 7 puta brani Titulu Svjetskog prvaka u Full Contactu po verziji W.F.C.A.

1999. godine u Novom Travniku pobjeđuje Nizozemca WILIEM-BECKWELDEA i uzima Titulu Prvaka Svjeta u Full Contactu po WKA verziji do 76 Kg i ovu je titulu odbranio 2000 godine.

08.01.2000 godine pobjeđuje Amerikanca Cutis-Robinsona u Americi, u gradu Cincinatiju.

2000. godine Škorpion brani Titulu svjetskog prvaka po verziji WFCA u rodnim Zmijavcima i pobjeđuje VITA FRANCISKA. Ova borba je ostala u sjećanju zbog dolaska preko 10 000 gledalaca što je povjesno djelo za Zmijavce i Imotski pa čak i Hrvatsku, da dođe toliki broj ljudi na jednu KICK-BOXING večer.

2001. godine u Americi na Floridi u gradu Jeksonvile brani i odbranjuje svoju svjetsku titulu po WFCA verziji. Tu dobija primamljivu ponudu da ostane kao trener i da nastavi boksačku karieru u Americi, ali Škorpion to odbija i vrača se u domovinu.

2000 godine Miroslav Škorpion Piplica postaje najbolji sportaš Imotske Krajine za tu godinu.

2003. godine Škorpion postaje Maneken za borilačku sportsku opremu firme DANIKEN.
Miroslav Škorpion Piplica zadnju borbu imao je 09.10.2004. kada je pobjedio nokautom u prvoj rundi kubanca ALFREDO BOTA LIMONTA i zadržao Svjetsku Titulu u KICK BOXINGU po verziji ISKA do 81 Kg. Borba je bila u Bratislavi u Slovačkoj.

U toj Borbi Škorpion je povrijedio ruku tako da mu je trebalo dosta vremena da se oporavi.

Miroslav Škorpion Piplica je do sada imao 15 mečeva za razne Humanitarne Akcije.

Škorpion je imao 45 profesionalnih borbi do sada.