International Hall of Fame of Martial Arts 2023

Završio je  Svjetski kongresa borilačkih sportova koji se održao protekli tjedan u  sportskoj dvorani Visoka na kojem je sudjelovalo preko 220 učesnika iz Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Srbije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Južnoafričke Republike, Izraela, Danske, Austrije, SAD-a i Poljske. 

Poseban gost je bio jedan od najjačih boraca svih vremena - osvajač Dream-a, Strikeforcea-a i Glory-a, svojevremena ikona UFC-a nekoliko godina, jedini borac koji je objedinio titule prvaka u MMA i K1.Sve je započelo pocetko tjedna u Dubrovniku gdje je pred više od 40 gostiju u dvorani Gladijatora u čast pok Mare Peraka i udruge Anđeli iz Splita održao seminar upravo Overeem nakon čega se cijeli program preselio u Split.

Centralni događaj bilo je 10-to izdanje Međunarodne Kuće slave borilačkih vještina koje je održano u splitskom hotelu Cornaro pod već prepoznatljivim nazivom Noć Anđela. 
Pored Alistaira Overeema, ovogodišnji izabrani počasnici 10-te Kuće slave borilačkih vještina i sportova su nekadašnji karataški B&H reprezentativac Mostarac Oliver Mandarić koji sa europskih i svjetskih prvenstava ima čak 21 medalju.
Tu su još Rodolfo Bario Saavedra, jedan od pionira jujitsu i BJJ-a u Hrvatskoj,  kickboxing trener Josip Čikotić, Karlovčanin Zoran Cicvara, trener europskih i svjetskih prvaka u kickboxingu i teakwondou, Muharem Keško iz BiH kao i Predrag Brestovac zaslužni za razvoj borilačkih vještina u Sloveniji.
Izabrani su članovi i majstori WAMA organizacije majstori combat jujitse Christian Hvidberg iz Danske i Steve Barnett iz Engleske a posebno ekipno priznanje za ostvarene nacionalne rezultate i razvoj boksa primio je Dražen Burić iz Boksačkog kluba Torcida iz Splita.  

Vrijedi istaknuti da je gradonačelnik Splita Ivica Puljak primio Alistaira I Hrvoja Znaora.

Za osobiti doprinos i nesebičnu podršku udruzi Anđeli prigodna priznanja i nagrade dobili su Marko Mario Ančić, Andrija Polić, Luka Galić te Grupa Dalmatino.

Već nekoliko godina posredstvom splitskog jujitsu trenera i pokretača ovog cijelog projekta Hrvoja Znaora, bivši i aktualni najbolji borci iz cijelog svijeta dolaze u Split na kampove sa posebnom misijom da pokrenu političare i sve druge faktore i da se pomogne na sve moguće načine najugroženijima u društvu a to su djeca sa najtežim poteškoćama u razvoju - odnosno udruzi Anđeli koja skrbi za njih.

Ovaj poseban i jedinstven sportski događaj koji se pokazao prepoznatljiv i van splitskih pa i nacionalnih okvira možda više ne bude održavan u Splitu jer su interes pokazale neke druge države a što će se znati do konca godine. 
U svakom slučaju, nešto što traje ovoliko dugo, donosi neku drugu dimenziju u sportskom i turističkom smislu i ima posebnu sportsko-društvenu priču, zaslužuje da ostane u Splitu odnosno u Hrvatskoj!