Josip Anić (Hrvatska/Croatia)

Josip AnicGrand Master - Weapon Master of the Year

Nakon doprinosa u Domovinskom ratu, svoju ljubav prema borilačkim vještinama Josip Anić (rođen 1967.) nastavio je 1996.g. u PU Zagrebačkoj gdje je postao instruktor gađanja i instruktor borilačkih vještina. Nositelj je 7-og dana u jujitsu a svoje sportske rezultate ostvario je kao prvak Europe u jujitsu u Israelu (1999., 2000. i 2002.). Osim sportskih rezultata, prošao je kao policijski službenik raznih internacionalnih specijalističkih obuka za poslove sigurnosti.Godine 2000. u Israelu je položio za prestižnu Mika Almog Security and Shooting center Bodyguard licencu a 2003.g. osnovni i napredni instruktorski tečaj Defensive Tactics Instructor Course US Department of Justice.

Nakon bogatog iskustva trenirajući u Izraelu i na raznim kampovima i seminarima, skupa sa Zvonkom Tubićem 2011. g. osnovao je stil Cro Ryu Jujitsu čiji je danas dopredsjednik. Od 1999.g. je osnivač i glavni trener JJK Omega iz Zagreba.

Danas je vrlo cijenjen instruktor za borilačke vještine i poslove sigurnosti a ujedno osvajač raznih medalja i trofeja sa svojim demo timom.