Dan Inosanto (USA)

Dan InosantoGrand Master weapon instructor of the year

Guru Dan Inosanto, svojevremeno učenik i suradnik velikog Bruce Leea je jedan od najvećih živućih (i najstarijih) instruktora na svijetu koji je osim suradnje sa velikanom Bruce Leeom gaji suradnju sa mnogim holivudskim glumcima i UFC borcima, danas manje kao trener a mnogo više kao savjetnik. 

Dan Inosanto je svoju impoznatnu karijeru i ime izgradio najprije kao vrhunski majstor borilačkih vještina (jet kun do) a nakon toga kao sjajan trener sa nizom akademija po SAD-u i šire. Svoj opus je proširio glumeći u više holivudskih filmova sa tematikom borilačkih filmova a istaknuo se i u nekoliko filmova upravo sa Bruce Leeom. Jedan od njegovih najboljih učenika i osoba od velikog povjerenja je prošlogodišnji laureat Slaven Planinić iz Mostara. 

Notable students

Inosanto teaches The Art and Philosophy of Jeet Kune DoFilipino Martial ArtsShoot wrestlingBrazilian Jiu JitsuEskrimaMuay ThaiSilatmixed martial arts and other arts at his Marina del Rey, California school, the Inosanto Academy of Martial Arts.

Dan Inosanto's notable students include

MMA Team Gladiator Dubrovnik

MMA Gladiator Team DubrovnikMartial Arts Team of the Year

Gladiator Team iz Dubrovnika je jedan od najboljih MMA timova u Hrvatskoj sa nizom osvojenih medalja u svim uzrastima u različitim borilačkim promocijama i natjecanjima (MMA, grappling, judo, BJJ, itd.). Osnivač i glavni trener Maro Perak je ujedno jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca koji je svoje najbolje rezultate i pravi put do uspjeha u MMA trasirao kroz ponajbolju svjetsku MMA promociju - M1. Članovi istog kluba su nizom vrhunski borci i sportaši, ujedno prvaci i nositelji titula u različitim borilačkim sportovima - Ante Delija, Kristijan Perak, Antun Račić, itd.

Predrag Znaor, prof. (Croatia)

Predrag ZnaorDedication to the martial arts

Svoju borilačku karijeru započeo je u Budokai klubu Rijeka 1976.g. trenirajući i natječući se pri tom u karateu i full kontaktu a 1994.g. ulazi u svijet kickboksinga koji će obilježiti cijelu njegovu karijeru.

Naime, nakon što postaje osnivač i natjecatelj u KBK "Malinska, 1996.g. postaje dopredsjednik HKBS-a, član skupštine WAKO-a, od 1998.g. postaje međunarodni licencirani sudacna raznim međunarodnim, europskim i svjetskim kupovima i prvenstvima.

Od 2000.-2010.g. je 4 puta biran za predsjednika HKBS-a a posebna priznanja i nagrade za svoj rad dobio je od raznih institucija (grad Malinska, županija primorsko-goranska, svjetske WAKO organizacije, Vlade Republike Hrvatske) a svoj put u kickboksingu nastavlja trenirajući članovi KBK Malinska među kojima se posebno ističu njena kćer Ana Znaor kao višestruka nacionalna, europska i svjetska prvakinja, a ujedno je bio trener čak 7 svjetskih prvaka u kickboksingu (Kristina Novak, Roland Conar, Marko Deša, Zvonimir Gribl, Sead Pejmanović, Pero gazilj i Ana Znaor).  

 

Mohamadhadi Nasiri (Iran)

Mohamadhadi NasiriDedication to the martial arts

Iranac Hadi Nasiri, relativno nepoznat na ovim prostorima ali u Iranu i Aziji uživa veliku reputaciju kao vrstan poznavatelj i majstor jujitse i karatea sa nizom svojih škola i kampova i ujedno kao predsjednik i osnivač Dokando federacije te suradnik Jujitsu Croatia Teama.

Ray Sefo (USA/NZ)

Ray SefoMartial Arts Legend

Novozelanđanin Ray Sefo je  6-struki svjetski muay thai prvak te 8 puta finalist K"1 World Grand Prix" turnira.

Ovaj 46-godišnjak koji danas živi u Las Vegasu (SAD) gdje je član trenerskog UFC teama "Xtreme Couture Teama" čiji je osnivač i glavni trener jedan od legendi UFC-a i bivši UFC šampion Randy Couture, svoje najimpresivnije rezultate ostvario je  u muay thaiju i kickboksingu gdje se borio sa svim najboljim teškašima i super-teškašima svijeta poput Tyron Sponga, Semija Schilta, Badr Harija, Petera Aertsa, Le Bannera, Ernesta Hoosta, Andya Huga, Boba Sapa, Mike Bernarda, Musashija. Hrvatska publika ga pamti sa velikog "K1 Grand Prix finala" iz 2012.godine u kojem ga je za titulu u zagrebačkoj Areni nakon tri runde pobjedio naš Mirko Filipović. 

Svoju borilačku karijeru započeo je kao mladi i perspektivni boksač koji je nanizao nekoliko pobjedničkih mečeva u Novom Zelandu a potom u SAD-u, dok je posebno zapažen bio u amaterskom kickboksingu gdje u Novom Zelandu i Oceaniji nije imao posebne konkurencije a također se okušao u MMA-u u nekoliko borilačkih promocija (Hero s, Strikeforce i WSOF).

Kako je izgradio zavidnu reputaciju kao borac, godine 2013. Ray Sefo postaje osnivač i predsjednik američke WSOF promocije u kojoj je čak i nastupao kao borac. 

Danas, WSOF kojoj je Sefo na čelu slovi jedna od najboljih borilačkih promocija u SAD-u dok američki NBC Sport polaže ekskluzivno pravo na istu priredbu za prijenose i broadcasting. Svoj uspjeh Sefo je potvrdio sa nizom borilačkih turnira po cijelom SAD-u dok je 2015.g. započeo sa nadogradnjom svoje promocije odnosno organizacijom "WSOF Global Championship" (Kina)  pa potom u veljači 2016.g. u Japanu te u srpnju 2017. na Filipnima.

World Series Of Fighting

Sefo is the current president of the World Series of Fighting and has inked a deal with NBC Sports to air 8 to 10 events for the network.On 15 May 2013, WSOF announced a 4-man tournament to crown an Inaugural Middleweight Champion. One Semi Final fight will take place at WSOF 4 & the other will take place at WSOF 5. The participants announced are as followed: Jesse Taylor, Elvis Mutapcic, David Branch & Danillo Villefort.On 12 June 2013, WSOF president Ray Sefo announced he will return to fighting at this event.[6] At WSOF 3, Sefo announced that he will be facing Dave Huckaba.[7] The two fought at World Series of Fighting 4 on 10 August 2013. Sefo lost the fight via TKO in the second round.

Titles

 • 2000 K-1 World Grand Prix 2000 Runner Up.
 • 1997 WKA World Super Heavyweight World champion.
 • 1996 WMTF World Heavyweight champion.
 • 1996 ISKA World Super Cruiserweight Champion.
 • 1995 ISKA World Cruiserweight Champion
 • 1994 ISKA World Light Cruiserweight Champion.
 • 1992 WMTF World Light Heavyweight Champion.
 • 1992 South Pacific Cruiserweight Champion.
 • 1991 New Zealand Cruiserweight Champion.
 • 1990 New Zealand Heavyweight Champion.

MMA accomplishments

Hero's

 • Superfight winner at K-1 Hero's 2

Retirement, Life Beyond Fighting, and Personal Life

On an interview in April 2015, Ray Sefo said "I actually made a promise to myself that this year will be my last year. He has not fought since losing a MMA bought against Dave Huckaba in the WSOF cage.Sefo is the current president of the MMA promotion World Series of Fighting.He lives in Las Vegas, Nevada, and continues to train out of Xtreme Couture Mixed Martial Arts.

Više članaka ...

 1. Sergey Chepinoga (Russia)