Herbert Forster (Švicarska)

Herbert ForsterGold Life Achievement Award

Herbert E. Forster je počeo prije 40-ak godina svoju borilačku karijeru u St. Gallenu s Kyokushinkai karate a zatim se preselio u Njemačku gdje se počeo baviti sa Ju jitsu i aikido

Godine 1995. Herbert E. Forster prvi put otvorio vlastitu dvoranu, Budo Martial Arts Academy u Austriji a potom je 2000.godine otvorena Budo Martial Arts Academy u Švicarskoj u prekrasnom Neckeru gdje se nalazi njegov Seibukan Shorin Ryu Karate Kobudo. Herbert E. Forster je studirao i još uvijek trenira i druge stilove poput Kyokushinkai karate Bushido karate, Kyusho Kai-jitsu i kickboxing.  Član je švicarskog karate saveza i glavni sudac u udruzi ISSKA (Međunarodna Shorin Seibukan Karate Association). Nositelj je  1 Dan Kobudo, 1 Dan Kyusho-jitsu i 4 Dan u karateu.

U uskoj suradnji sa Soke Heinz W. Köhnen 9 Dan (Soke Shodai Tamashiiryu) usavršeni je stil Toitsu Seishin Kai (um i tijelo u cjelinu) koje se i dalje razvija a sustav Toitsu Seishin Kai je službeno priznata od strane Kokusai okinawan unije Borilačkih vještina. Herbert E. Forster je nagrađen s titulom Shihana.

Na zahtjev Heinz W. Köhnen Soke, koji je osnovao IOBF Njemačka (Interantional Okinawa Budo Federacija) točno prije 20 godina, Herbert E. Forster je preuzeo predsjedanje.

Toitsu Seishin Kai Karate je prepoznat na međunarodnoj razini u različitim zemljama a veliki uspjeh u drugima su zabilježeni uglavnom u Italiji, Hrvatskoj, Turskoj i Njemačkoj.